Je krijgt de groenten uit de Delftse PROEFtuin!

Even een kort berichtje over een heel leuk initiatief in Delft! De Delftse PROEFtuin:
'Tussen de stenen en straten van de spoorzone in Delft groeit iets moois: de Delftse PROEFtuin. Stichting Groenkracht gaat hier in het najaar samen met bewoners biologische groenten, kruiden, (fruitbomen) en bloemen verbouwen. Er komt onder meer een stadsakker met pluktuin, een bomenkwekerij en leer- en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Delftse PROEFtuin werkt samen met de andere tijdelijke initiatieven van Gebruik de Lege Ruimte. Doe mee met de crowdfunding en help mee om de PROEFtuin te realiseren! Voor 10 euro kun je al een bos zonnebloemen komen plukken. Maar je kunt ook kiezen voor een plukabonnement of een fruitboom. Steun dit project en doneer op http://www.voorjebuurt.nl/project/proeftuin.'

Recept | muesli-repen

Op zoek naar snel een beetje extra energie halverwege de dag? Heb je af en toe lekkere trek maar wil je het liefst wel gezond eten en niet met suikers die je maar een korte energiekick geven? Zelfgemaakte muesli-repen zonder geraffineerde suiker en toevoegingen zijn dan een uitkomst, en je kunt het helemaal naar eigen smaak maken; met nootjes, fruit, kruiden, chocola, zaden, of allemaal! Wat dit recept extra lekker maakt is de kaneel en limoenschil die je er doorheen roert; met gedroogd fruit en noten erbij smaakt de reep een beetje naar appeltaart! Tijdens ons Neo Yoga Weekend heeft Jacqueline deze heerlijke mueslirepen gemaakt. Met het volgende recept kun je een weekje vooruit:

Ingrediënten:
- 130 gram havervlokken (gewoon muesli voldoet ook)
- 60 gram gemengde, ongebrande, ongezouten noten en zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, chiazaad)

- handje rozijntjes (als deze nog niet in de muesli zitten)
- 75 gram ontpitte dadels
- 2 theelepels geraspte schil van een biologische citroen
- 1 eetlepel kaneel
- 70 gram honing
- 2 eetlepels olie (neutraal qua smaak)

Beschrijving:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de haver, noten, zaden, dadels, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine en hak tot een grove substantie.
- Verwarm de honing in een pannetje tot deze heel vloeibaar is doe dan de olie erbij.
- Roer door en voeg je havermengsel toe. Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt.