Bericht van Jacqueline uit Mandrem, India!

Terwijl het hier regent, herfstig wordt en we ons klaar maken voor Sinterklaas zit Jacqueline lekker in Goa voor haar Teacher Training bij Akhilesh! We zien zo af en toe al mooie foto's voorbij komen, maar nu kun je ook lezen wat ze zoal leert en doet op een dag.

'Een dag tijdens de Neo Yoga Teacher Training, India

Op dit moment is de derde week van de opleiding al in volle gang. Dat betekent dat volgende week al de laatste week ingaat, met als finale de examens!
De vier weken van de opleiding zijn in verschillende fases opgedeeld: week 1 stond in teken van het lichaam, vooral de basis van de asana's stonden hier op de voorgrond; week 2 was de week van emoties die loskomen door de meditaties en houdingen, deze week staat in teken van de geest, waarbij we dieper in meditaties gaan nu de emoties en lichaam daar op ingewerkt zijn, zodat we volgende week het examen en de afronding aan kunnen. De eerste week maakten we kennis met de andere dertien yogi's van de groep, de vijf leraren en verschillende aspecten van yoga en onszelf. Wat vooral duidelijk werd is dat deze weken niet alleen om yogahoudingen en lesgeven draait, maar vooral om de connectie tussen yoga en de diepere bron van kennis in jezelf, die je door middel van meditatie, yoga filosofie en bewustzijn ontdekt en ontwikkelt.

Doneer voor de Filipijnen!

- UPDATE -

We hebben totaal het geweldige bedrag van 600 euro opgehaald voor deze actie iedereen bedankt!!!

--
Vandaag is de grote hulpactie op tv voor giro 555 om geld in te zamelen voor hulp aan iedereen die getroffen is door de tyfoon Haiyan op de Filipijnen. Zelf doneren we liever aan een lokale hulporganisatie en via Clayton Horton (een yogaleraar waar we les van hebben gehad) zijn we terecht gekomen bij Food for Life.
Clayton heeft zijn eigen centrum op de Filipijnen en kent de mensen mensen die voor Food for Life werken, zodat je zeker weet dat het geld goed terecht komt. Wij helpen hen graag. Jij ook? Doneer! Deze hele week halen we geld op in onze studio. Daarnaast doneren we deze week zelf één euro per persoon in alle lessen. Volgende week maandag laten we je weten wat het totaalbedrag is geworden dat doneren we aan Food for Life! Je kunt contant geld doneren in de studio of geld storten op 6133374 tnv Neo Yoga Delft.

Gember

Heerlijk verwarmend, verzachtend bij buikklachten en lekker als je verkouden bent: gember! regelmatig krijgen we na de yogales, tijdens de thee vragen over de lekkere thee die we schenken. De laatste tijd is dat vaak gemberthee. Verse gember in je thee is erg lekker in deze tijd van het jaar, als de temperatuur laag is en je zelf behoefte hebt aan wat extra warmte. Bovendien is gember ook gezond voor je. Gember is één van de meest gebruikte specerijen ter wereld. Van de plant wordt de wortel gebruikt. Er zijn verschillende manieren waarop je gember kunt gebruiken; verse gesneden of geraspte gember, gedroogde gember of gember ingemaakt in suikersiroop. Je kunt gember gebruiken in thee, hartige (meestal Aziatische) gerechten, zoete koekjes of gebak of in dranken als Ginger Ale.

Gember is gezond!
Aan gember worden een heleboel medicinale eigenschappen toegeschreven. Het heeft een verwarmd effect op het lichaam en stimuleert de bloedsomloop. In gember zitten enzymen die de stoelgang bevorderen en het kan migraine verlichten. De belangrijkste werkzame stoffen in gember zijn gingerol, shoagol en zingiberene. Deze stoffen werken als antioxidanten. Verder zitten er een groot aantal vitaminen (B en C) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink) in gember. 

HighTea4Africa

In maart 2014 gaat een van onze deelnemers, Mandy Korff, een wandelexpeditie doen in het ruige binnenland van Tanzania met als doel om geld in te zamelen voor AMREF Flying Doctors. Op zondag 17 november organiseert zij tussen 14:00 en 16:00 bij de Uylenburg in de yurt een heerlijke High Tea met een extra tintje: de HighTea4Africa. Er zijn heerlijke theesoorten en allemaal lekkere hapjes. Voor een bedrag van minimaal €15,- kun je deelnemen aan de High Tea. Kortom een smakelijke en gezellige middag waarvan de opbrengst ten goede komt aan AMREF. Je mag zoveel mensen meenemen als je wilt, maar er is maar plaats voor maximaal 30 personen.